Τρίτη 29 Απριλίου 2008

17 hippies, οι μεταμοντέρνοι ....

Oι 17 Hippies, μια μπάντα, ένα τσούρμο μουσικών από το Βερολίνο. Η ιστορία τους είναι σχεδόν ένα χρονικό της μουσικής ζωής του Βερολίνου, από τη δεκαετία του '80. Ξεκίνησαν με ακουστικές unplugged συναυλίες και συνέχισαν αναμιγνύοντας παραδοσιακούς ανατολίτικους ήχους, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά τραγούδια που αψηφώντας τα σύνορα.
Την εποχή αυτή η μπάντα τους αποτελείται από 13 μέλη, ένα χαοτικό μίγμα όπου η παράδοση της Ανατολικής Ευρώπης και οι τουρκικοί αμανέδες συναντούν τη ροκ, την τζαζ, ακόμα και την κλασική μουσική. Μια μεταμοντέρνα τσιγγάνικη μπάντα οπλισμένη με βιολιά, ακορντεόν και τρομπέτες, όπου ο καθένας προσθέτει τον δικό του ρυθμό και στήνουν αυτοσχέδιες φιέστες με το δικό τους βερολινέζικο «χρώμα» χρησιμοποιώντας όργανα όπως κοντραμπάσο, μπάντζο, γιουκαλίλι, κιθάρα, βιολί, τσέλο, ακορντεόν, κλαρινέτο, τρομπέτα και τρομπόνι. Στην πορεία της εξέλιξής του το συγκρότημα ξεκίνησε να γράφει τα δικά του κομμάτια με στίχους σε γερμανική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

http://www.rencontres.de/fileadmin/bilder/kultur/musik/ausgabe7/17Hippies1.jpg

Πάνω στην σκηνή ξεδιπλώνονται δεκατρείς προσωπικότητες και δεκατρία ταλέντα, τρία πνευστά, δυο ακορντεόν, μπάντζο, γιουκαλίλι, κιθάρες, βιολιά, βιόλες, κρουστά κι ένα μουσικό πριόνι. Παίζουν με άνεση και με πολλά μουσικά είδη που τα αναμειγνύουν με μαστοριά και ευρηματικότητα. Από τις κλασικές τους καταβολές μέχρι τα ρώσικα λαϊκά και τα παραδοσιακά των Βαλκανίων, από τις ρούμπες και τα βαλσάκια ως τα τσιγγάνικα και τα σεφαραδίτικα, από τον καρσιλαμά μέχρι το γνωστό μας Βενζινάδικο και τον Μουσταφά.

http://www.lessensdelart.ens-cachan.fr/2007/includes/imgs/17hippies/groupe.jpg

Οι 17 Hippies έχουν δώσει πλήθος συναυλιών στη Γερμανία και το εξωτερικό, έχουν κυκλοφορήσει CD και συνθέσει μουσική για ταινίες, μεταξύ άλλων και για την ταινία «Halbe Treppe» σε σκηνοθεσία Andreas Dresen που κέρδισε την Aργυρή Aρκτο στο φεστιβάλ Bερολίνου. Ο συμβολικός τίτλος της ταινίας που σημαίνει στα μισά της σκάλας, στην ελληνική μεταφορά του αποδόθηκε Μικρά Ψέματα Μεγάλες Απιστίες


http://images.amazon.com/images/P/B0006BLIW2.01.MZZZZZZZ.jpg


Η εικόνα “http://tbn0.google.com/images?q=tbn:7n-YRC4upSr8PM:http://www.heraldtimesonline.com/stories/2007/10/04/17hippies.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.


Η ιστοσελίδα τους εδώ