Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αθηναϊκή Επιθεώρηση του Βιβλίου

[image[2].png]
«The Athens Review of Books» είναι το νέο μηνιαίο έντυπο-περιοδικό ποικίλης ύλης ποικίλης ύλης για το βιβλίο, που προστέθηκε στην αγορά του βιβλίου κατά τα πρότυπα τού "The New York Review of Books"
Με στόχο την παρέμβαση και όχι την  απλή καταγραφή των εκδοτικών συμβάντων το έντυπο δεν χρηματοδοτείται από κανέναν, δηλώνει ανεξάρτητο.
Διευθύνεται από τους  Ηλία Κανέλλης και  Μανώλη Βασιλάκη.
Στο δείγμα του πρώτου, παρθενικού,  τεύχους του, που κυκλοφόρησε, περιέχει κείμενα,  εκτεταμένα και ουσιαστικά,  γραμμένα από σημαντικούς εκπροσώπους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας όπως οι Λεωνίδας Λουλούδης, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Κώστας Κριμπάς, Κατερίνα Σχινά, Νίκος Μαραντζίδης, Χ.Ε. Μαραβέλιας, Βάσω Κιντή, Αλέξης Ηρακλείδης, Αστερόπη Λαζαρίδου, Χρήστος Χωμενίδης, Πέτρος Μαρτινίδης, John O. Iatrides, Τίνα Μανδηλαρά, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και αρκετοί άλλοι.
Στις σελίδες του φιλοξενούνται: ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Αμερικανό συγγραφέα και στοχαστή Φίλιπ Ροθ, καθώς και κείμενα με άγνωστες πτυχές για τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, του οποίου η δίκη άρχισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την ιστορία της Εξελικτικής, από τον Δαρβίνο ώς τις μέρες μας, για τα ελληνοτουρκικά, για τον Δημοκρατικό Στρατό και την ιστοριογραφία, για την εθνική λογοτεχνική εσωστρέφεια, για τη θρησκοληψία και τον αθεϊσμό, για το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον, για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά», κ.ά.

Καλοτάξιδο!!