Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Γλυκό, γεμιστό στριφτάρι


Ζύμη με μαγιά
650 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
5 κ.σ. χλιαρό νερό
300 ml χλιαρό γάλα
3 αβγά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
70 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
Γέμιση
150 γρ. χροντοκομμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
150 γρ. πάστα αμυγδάλου
120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κ.γ. μοσκοκάρυδο
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μαγιάς και την αφήνουμε να φουσκώσει, ώσπου να γίνει διπλάσια.
Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης, εκτός από το βούτυρο σ΄ένα μπωλ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μεγάλο χοντρό φύλλο 30Χ50 εκ. και αλείφουμε με τα 70γρ λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε κατά μήκος, και μετά σχηματίζουμε το στριφτάρι.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Τοποθετούμε το στριφτάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει ακόμη μια φορά για 30 min. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C 50 min
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχν.